3 Tips voor maximaal aantal stappen per dag!

fotolia_55535093_subscription_monthly_m-300x199Hoe zet je de stap naar meer stappen per dag en terug naar happiness? Onderschat de kracht van wandelen niet. Door wat extra wandel-minuten toe te voegen aan je dagelijkse routine kan een positief effect geven op je gezondheid.

Wil je een leuke en sociale activiteit die je helpt om extra te bewegen op dagelijkse basis? Stel je doel in op 10.000 stappen per dag. Lees verder om te ontdekken hoe je dit op een vrij eenvoudige wijze voor elkaar kan krijgen.

Word verliefd…..op wandelen!
Wandelen is leuk! Zeker als je het samen kan doen met een vriend. En het is goed voor je hart. Heb je iemand die je een warm hart toedraagt? Neem hem/haar eens mee voor een lekkere wandeling deze maand.

Waarom voel je je beter van wandelen?

Veel mensen zien wandelen als een activiteit die niet intensief genoeg is om echte resultaten te geven qua sport doelstellingen. De waarheid is echter, dat de effecten van een extra wandeling per dag verder gaan dan de lichamelijke voordelen. Het kan ook zeker je humeur en gemoedstoestand verbeteren.

Als je iemand bent die denkt dat wandelen niet veel verschil gaat maken, lees dan even verder. Het is natuurlijk geen zwaar inspannende bezigheid, maar het heeft bijzondere voordelen die je net dat beetje extra kunnen geven. De laatste jaren is het enthousiasme rond High Intensity trainingen behoorlijk gegroeid, wat er bij sommige mensen voor zorgt, dat een oefening pas effectief is als het bijna onmogelijk is om te doen. Verbetering in je activiteit en gezondheid liggen echter veel dichterbij dan gedacht.

Hoe 10000 stappen je kunnen veranderen van inactief naar actief
De ene voet voor de andere zetten is een soort activiteit die voor de meeste mensen goed te doen is. Wandelen is een fantastische eerste stap voor inactieve mensen om ze gewoonweg in beweging te krijgen. Als je eenmaal in beweging bent, zal je lichaam van nature stoffen aanmaken waar je blij van wordt, zoals serotonine en dopamine, zodat je een emotionele boost krijgt en het draagt wellicht ook bij aan je zelfvertrouwen, wat weer kan leiden tot meer activiteit.

Wandelen kost geen geld, het vereist weinig vaardigheden en je kan het zeer makkelijk toevoegen aan je dagelijkse routine. Als je meer actief wil worden door middel van wandelen, dan heb ik hier tips om het doel van 10.000 stappen per dag te gaan halen:

Hoe verhoog ik mijn stappen per dag en hoe voeg ik wandelen toe aan mijn dagelijkse routine?

100-1.000 stappen
Het veranderen van simpele gewoontes zoals net iets verder van de winkel vandaan parkeren, 1 bushalte eerder uitstappen, de trap nemen en de lift en roltrappen vermijden of loop naar je collega i.p.v. bellen/emailen kan je helpen om het aantal stappen te doen oplopen.

1.000 – 5.000 stappen

Om dit aantal stappen kan je jezelf aanleren om op te plaats te stappen als je aan het telefoneren bent en een extra wandeling in je lunchpauze van zo’n 20 minuten. Maak een bewuste inspanning om een paar keer per dag van je bureau op te staan en om 5 minuten te lopen, pak de loopband voor 15-20 minuten of wees actief in en om het huis, bijvoorbeeld het huishouden of tuinieren.

5000 – 10.000 stappen

Om dit aantal stappen te gaan halen is er echte inzet nodig. Pak de trap en zie het als oefening door de trap 5-6 keer te nemen, wandel 5 km, neem de hond mee voor een wandeling van 40 minuten of neem meerdere wandelingen tijdens je pauze of in de avond (2x 20 minuten).
Dit is een significant aantal stappen, aangezien alles onder de 5000 stappen laat zien, dat je inactief bent.
Door de 10.000 stappen te behalen elke dag helpt het jou om echt te voelen dat je bezig bent. Je zal merken dat je je echt goed over jezelf begint te voelen om je echt bezig bent met de start van een gezonde actieve levensstijl.

 

Delen?
Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *